Koffie en thee

Cafe de Origen


o.a. Peru, Ethiopië


Biologische koffie van Cafe de Origen

De bio koffie van Cafe de Origen is 100% biologisch verbouwd. Doordat de koffieplant de tijd krijgt om tot wasdom te komen wordt de natuur op de hellingen van de Andes of de vulkanen van Ethiopie niet aangetast. De aandacht welke de planten krijgen levert bonen op met een zachte maar robuuste smaak. Cafe de Origen is een melange van Arabica en Robusta bonen.
Biologisch geproduceerde bevat van nature minden cafeïne. 
Meer informatie. 

The de Orgine


Zuid Afrika, Sri Lanka, Nepal


o.a. Earl Gray, Mint en Rooibos thee. Ook Nepalese Himalaya thee verkrijgbaar

De Earl Gray en Mint thee komen van het beroemde thee district Uva Highlands op Sri Lanka.

De Rooibos struik groeit alleen in Zuid Afrika. Rooibos van Thee de Origen groeit in de droogste gebieden van de Noord-Kaap. De hoge kwaliteit van de rooibos komt JUIST door de dorre omstandigheden. 

Meer informatie over de thee.

Himalayathee in tasje


Nepal


o.a. Groene thee, Zwarte thee en Kaneelthee.

In de uitlopers van de Himalaya, in het oostelijk deel van Nepal groeit deze biologische thee. Het land wordt bewerkt volgens traditionele landbouwmethodes, zonder pesticiden of kunstmest. Wanneer de thee is bewerkt, wordt het verpakt in Tibetaanse paspoorttasjes. De thee draagt het Max Havelaar keurmerk.

Oploskoffie


Ecuador


Gevriesdroogde koffie afkomstig uit eerlijke handel en biologische landbouw.

Deze koffie uit Zuid-Ecuador wordt geproduceerd door FAPECAFES, een coöperatie die meer dan 1500 families verenigde. Hierdoor werd de regio terug aantrekkelijk voor jonge producenten en dit heeft een halt toegeroepen aan de plattelandsvlucht.

Groene Thee


India


10 zakjes groene thee. Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren.

Deze thee is afkomstig uit India en is op biologische wijze geteeld. Het Max Havelaar keurmerk garandeert u dat deze thee tegen een eerlijke prijs en onder goede handelsvoorwaarden is ingekocht bij plantages in ontwikkelingslanden. Dit betekent een rechtstreekse bijdrage aan betere leef- en werkomstandigheden van plantagewerkers.