Spirualiteit

Klankschalen en Simbalen


Nepal


Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal dat vervaardigd is uit een legering. De verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper, kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen.

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden gebruikt als eetkommen, offerschalenslaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij hetsnoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Gebedsvlaggen en molens


o.a. Nepal en India


Tibetaanse gebedsvlaggetjes zijn gekleurde rechthoekige stukjes textiel, bedrukt met gebedn en mantra's en opgehangen in slingers op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya. Gebedsvlaggetjes komen alleen voor in het Tibetaans boeddhisme.

Gebedsvlaggetjes worden verondersteld vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden. Tibetanen geloven dat bij het wapperen in de wind de gebeden en mantra's opstijgen naar de goden, die voorspoed brengen aan de ophanger, zijn familie, vrienden, bekenden en zelfs vijanden.

Ammuletten en (halfedel)stenen


India


Diverse uitvoeringen.

Halfedelstenen kunnen helpen de vitaliteit en gezondheid te verbeteren en helpen bij het vinden van emotioneel evenwicht, maar zijn geen medicijnvervangers. 

Yogiman


o.a. Indonesië en India


Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Yogiman wordt ook wel de “Weeping Buddha” genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar Yogiman is in zijn hart gelukkig, hij heeft vrede met zichzelf gevonden.
Als u het hoofd van Yogiman naar u toekeert en hem beter aankijkt, dan ontdekt u zijn lachende gezicht: de handen zijn tanden, het hoofd is zijn neus en de oren zijn de ogen.
Aan de achterkant van Yogiman ontdekt u de vorm van een hart, dit staat voor leven en kracht. Aan de zijkant van Yogiman (de armen) ziet u de vorm van een foetus, dit staat voor reinheid en een nieuw begin.
De Yogiman is tevens een symbool dat het leven in een cirkel verloopt. Geen begin en geen einde.
Van Yogiman wordt gezegd dat hij al het kwade buiten de deur houdt wanneer hij met zijn rug naar de deur (hoofdingang) toe wordt geplaatst.
Door dagelijks over de rug van Yogiman te aaien en door Yogiman goed te behandelen worden volgens de legenden uw zorgen weggenomen en groeit het zelfvertrouwen.